Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sütemény - receptek

 

Boldog névnapot !

wink

 

f25.gif

Őszibarack-süti 

 

oszibarack-suti.jpg 

 

Hozzávalók 9 főre


» 20 dkg Rama
» 30 dkg porcukor
» 2 dl tej
» 1 tojás
» 1 tojássárgája
» 75 dkg liszt
» 1 csomag sütőpor


» a töltelékhez:
» 25 dkg Rama
» 20 dkg dió
» ízlés szerint cukor
» sütőrum
» a színezéshez vérnarancs- és dióaroma

 

Elkészítés:


A  tésztához a margarint, a porcukrot, az egész tojást és a tojássárgáját habosra verjük a tejet is
apránként hozzáadva.

2 órát pihentetjük, majd összegyúrjuk a sütőporos liszttel, s kis gombócokat formálunk belőle, közepesen meleg sütőben világosra sütjük.

Még melegen kikaparjuk a belsejét, a kikapart morzsalékot sütőrummal meglocsoljuk. A darált diót összekeverjük a margarinnal, a cukorral és a rumos morzsával. Ezzel a krémmel megtöltjük a gombócokat, kettesével összeragasztjuk.

Az egyik oldalát vérnarancs-, a másikat dióaromával színezzük, tojásfehérjében megforgatjuk, s frissen kristálycukorban
meghempergetjük. Apró, kis zöld levélkékkel díszítjük. Szellős helyre tesszük száradni.

 

 

Oszd meg a barátaiddal is.   Megosztás a Facebook-on

  

f25.gif

Húsvéti különleges kuglóf

 

husveti-kulonleges-kuglof.jpg 

 

Hozzávalók 5 főre


» 70 dkg liszt
» 1 db élesztő
» 4 dkg cukor
» 2 dl tej
» 2 db tojás
» 1 dl étolaj
» 10 dkg kókuszreszelék
» 10 dkg aszalt barack
» 10 dkg aszalt szilva
» 1 db citrom
» 1 db vanília
» 1 kanál porcukor
» 10 dkg darált dió

 

Elkészítés:

Első lépésként, a tejben felfuttatom az élesztőt. A kimért lisztet, beleöntöm egy keverőtálba.

Beleütöm a tojást és belereszelem a citrom héját. Hozzáadom a kimért kókuszreszeléket és darált diót. Összeaprítom az aszalt gyümölcsöket és ezeket is belerakom a keverőtálba.

Hozzáadom a cukrot és beleöntöm az olajat, valamint a felfutott élesztőt.

Elkezdem összedolgozni és végül, belekaparom egy vaníliarúd belsejét.

Ha összeállt a tészta, egy vajazott, morzsázott kuglóf formába öntöm, hagyom egy picit kelni és előmelegített sütőben, 170 fokon megsütöm.

 

 

Oszd meg a barátaiddal is.   Megosztás a Facebook-on

 

f25.gif

Jugoszláv krémes

 

 jugoszlav-kremes.jpg

 

Hozzávalók 6 főre


» 5 db.tojás
» 20 dkg cukor
» 20 dkg liszt
» 10 dkg darált dió
» 1 teáskanál őrölt kávé
» 5 ek. napraforgó olaj
» 1 tk. sütőpor
» 1 csipet só


» A krémhez:
» 3 dl tej
» 1 csomag vaníliás pudingpor
» 1 ek.liszt
» 15 dkg cukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 15 dkg vaj


» A mázhoz:
» 10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
» 2 ek.napraforgó olaj

 

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük.
Beletesszük a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg egynemű lesz.
Végül óvatosan a habba keverjük a lisztet, kávét, és a darált diót, de ezt már nem géppel, csak kanállal.
Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, és teljesen kihűtjük.
A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.
Szeletelés előtt egy éjszakán át hagyjuk dermedni.
sütési hőfok: 180°C

 

 

Oszd meg a barátaiddal is.   Megosztás a Facebook-on

 

f25.gif

Eredeti Bohém csemege

 

eredeti-bohem-csemege.jpg 

 

Hozzávalók 6 főre


» A tésztához:
» 5 db tojásfehérje
» 90 g kristálycukor
» 40 g darált dió
» 10 g holland kakaópor
» 20 g minimum 53%-os étcsokoládé
» 40 g búzaliszt (BL55)


» A töltelékhez:
» 120 ml habtejszín
» 180 g minimum 53%-os étcsokoládé
» 10 g mogyorópraliné (vagy Nutella)


» A dekoráláshoz:
» olvasztott csokoládé
» pörkölt, tört mogyoró

 

Elkészítés:


1. A csokoládét a piskótához finomra vágjuk, majd összekeverjük a darált dióval, a kakaóporral, valamint a liszttel.

2. A tojásfehérjét a cukorral borotvahab állagú habbá verjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egyenletesen elkeverjük benne.

3. Egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre szedjük a masszát, majd egy kenőkéssel 28x22 cm-es lapot kenünk, ami így 1-1,5 cm vastag lesz.

4. A lapot légkeverés nélkül 170 C-on 20 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Kihűlés után lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ezután a lapot vágjuk 3 egyenlő részre.

5. Készítsük el a krémet. Az étcsokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, a tejszínt eközben forraljuk fel. Ha a csoki megolvadt, és a tejszín forrásban van, akkor a tejszínt öntsük a csokoládéhoz, és keverjük el benne, míg sima, csomómentes krémet nem kapunk. Ezt tegyük hűvös helyre, és hagyjuk teljesen kíhűlni kb 1. óra alatt.

6. Ha a krém kihűlt, a nugátkrémmel habosítsuk ki kb. 20 másodperc alatt magas fordulaton.

7. A kész kémmel töltsük össze egyenletesen a 3 db piskótalapot két réteg krémmel.

8. Tegyük fagyaasztóba a betöltött süteményt, és fagyasszuk addig, míg elég stabil lesz, hogy szépen tudjuk szeletelni. Ha eléggé kifagyott, forróvízbe márott késsel 3,5 cm széles szeletekre vágjuk a süteményt. Kicsit hagyjuk felengedni őket, hogy ne legyenek fagyosak, csak hűvösek, ekkor olvasztott csokoládéval áthúzzuk őket egy rácson.

9. Áthúzás után, mielőtt a csokoládé megkötne, pörkölt, tört mogyoróval, esetleg dióval panírozzuk a szeleteket, tetejükre csokoládéval "Bohém" feliratot készítünk.

 

 

Oszd meg a barátaiddal is.   Megosztás a Facebook-on

  

f25.gif

Kókuszos süti

 

kokuszos-suti.jpg 

 

Hozzávalók 4 főre


» A kókuszos réteghez:
» 25 dkg Rama
» 30 dkg porcukor
» 20 dkg kókuszreszelék + kb.5 dkg a szóráshoz

» A kakaós réteghez:
» 50 dkg háztartási keksz
» 4 ek. cukrozatlan kakaópor
» 1 1/2 dl rum aroma
» 10 dkg porcukor

Elkészítés:

A kekszet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kakaót, a cukrot, a rumot és annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Egy másik tálban habosra keverjük a margarint a porcukorral- akkor jó, ha a margarin kivilágosodott, illetve ha belekóstolunk, és már nem ropog fogunk alatt a cukor (kóstolással óvatosan, el ne fogyjon!). Ezután hozzáadjuk a 20 dkg kókuszreszeléket. . .
.Nyújtódeszkára (ha nincs, lehet az asztalon is, de fontos, hogy tiszta legyen) folpackot terítünk, megszórjuk kókuszreszelékkel. Erre azért van szükség, hogy majd jobban elváljon a süti a fóliától.
A kakaós masszát három egyenlő részre osztjuk. Ezeket kb. fél centi vastagra, és téglalap alakúra fogjuk nyújtani. Ha kinyújtottuk az első lapot, rákenjük a kókuszos krém felét. Kinyújtjuk a második kakaós lapot és az előzőek tetejére helyezzük, majd rákenjük a maradék fehér keveréket és lefedjük a harmadik lappal. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel..
Ha ragadna, hűtőbe tesszük. :Ezután szeleteljük.

 

 

 

Oszd meg a barátaiddal is.   Megosztás a Facebook-on

 

f25.gif

 Tortabevonó fondant (süteményekhez, tortákhoz)

 

tortabevono-fondant--sutemenyekhez--tortakhoz-.jpg 

 

Hozzávalók 4 főre


» 1 ek. zselatin
» 6 ek. víz
» 1 ek. margarin
» 2 ek. méz
» porcukor

 

Elkészítés:

A porcukorhoz öntjük a langyos vízben feloldott zselatint, hozzáadjuk a mézet, margarint és jól összekeverjük. Annyi porcukrot adunk még hozzá, amennyit felvesz, hogy jól formázható, gyurmaszerű masszát kapjunk.

Ezután bevonjuk vele a tortát, süteményeket.

Ételszínezékkel színezhetjük, formákat is készíthetünk belőle, amikkel díszíthetjük a tortát.

Fagyasztható.

 

Oszd meg a barátaiddal is.   Megosztás a Facebook-on

 

f25.gif

Tiramisu

 

tiramisu.jpg 

 

Hozzávalók 9 főre


» 2dl + 3 dl hideg tej a pudinghoz, (főzős pudingpornál 1 liter tej a pudinghoz.)
» 10 evőkanál cukor,
» 2 evőkanál méz
» evőkanál rumaroma vagy rum
» 1/2 kg Mascapone sajtkrém
» 1 csomag nem főzős vaniliás pudingpor, vagy 2 csomag főzős vanilia pudingpor
» 1 db 3 az 1-ben kávépor, amit 2 dl meleg tejben elkeverünk
» 2-3 nagy csomag babapiskóta, vagy 1-2 sütőtepsi piskóta
» sima (nem cukrozott) kakaópor tetszés szerint díszítésnek

 

Elkészítés:

Megcsinálom a kávét a 2 dl tejben. Bele keverem a rumaromát (ill. rumot), és a mézet, majd hűtőben lehűtjük. Közben nagyon hideg tejben elkeverjük habverővel a pudingport, (főzős puding esetén megfőzzük, majd lehűtjük.) a 10 evőkanál cukrot, majd hozzá keverjük a hideg sajtkrémet. Előveszek egy nagy peremes tálcát, vagy egy mélyebb nagy tálat, s erre készítem el a sütit. (az edény férjen be a hűtőbe!) A babapiskótákat, (ill. a feldarabolt piskóta tésztát) egy pillanatra belemártom a lehült kávés keverékbe, és lerakom szép sorban formára a tálcára, vagy a tál aljára. Erre jön a krémből egy réteg, majd megint a bemártogatott piskóta. Ezt addig ismételem, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére és az oldalaira krémet kenek, s megszórom kakaóporral díszítésként. Hűtőbe teszem pár órára összeérni és már ehető is!

 

 

Oszd meg a barátaiddal is.   Megosztás a Facebook-on

f25.gif

Isteni Amerikai Krémes

 

isteni-amerikai-kremes.jpg

 

Hozzávalók 8 főre
» A tésztához: 7 tojás sárgája, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 2 ek. kakaó, 11 ek. víz, 2 ek. olaj
» A krémhez: 7 tojás fehérje , 7-10 ek. cukor ( ízlés szerint ) , 2 cs. vaníliás pudingpor , 5 – 6 dl tej
» A tetejére : 4 dl Hulala tejszín, reszelt csokoládé

Elkészítés:

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy vajazott - lisztezett tepsiben, közepes hőfokon ( kb. 180 fokon ) süssük 20 percig a piskótát.
Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. ( Ha nem érezzük elég sűrűnek tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg ) A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 - 15 percre, közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük.

 

 

Oszd meg a barátaiddal is.   Megosztás a Facebook-on

f25.gif

Kókuszos keksztekercs

 

kokuszos-keksztekercs.jpg

 

 
Hozzávalók 6 főre  

2 dl tej
» 10 dkg vaj
» 50 dkg keksz
» 3 ek kakaó
» 1 kv kanál őrölt fahéj
» 20 dkg kókuszreszelék
» 20 dkg porcukor

 

Elkészítés:

Az őrölt kekszet összekeverjük a kakaóval egy kv-s kanál őrölt fahéjjal ,10 dkg porcukorral és 2 dl tejjel alaposan összegyúrjuk.Félre rakjuk pihenni amíg a krémet elkészítjük.

A krémhez a vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd beletesszük a kókuszt. Ezután a masszát és a krémet két részre osztjuk,mert ebből a mennyiségből 2 rúd kókuszos keksztekercset készíthetünk. Fóliára tesszük, kb. fél ujjnyira lapítjuk, majd rátesszük a krém felét.(A másik felét ugyanígy készítjük,ha a massza közben kiszáradt volna akkor egy kis tejjel vagy vízzel bespricceljük hogy nyújthatóvá váljék.)Amennyire szorosan lehet, feltekerjük a fóliával,végül alaposan meghintjük kókusszal és a két végét benyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.

 

 

Oszd meg a barátaiddal is.   Megosztás a Facebook-on

f25.gif

Kinder Pingui szelet

 

 

 kinder-pingui-szelet.jpg

 

Hozzávalók 8 főre


» 6 tojás
» 6 evőkanál cukor
» 6 evőkanál liszt
» 6 evőkanál langyos víz
» 2-3 evőkanál keserű kakaópor
» 1 csomag sütőpor
» tejszínkrémhez: 5 dl tejszín ( én csak Hulalát használok)
» 2 evőkanál zselatin, vagy egy csomag zseléfix
» csokikrémhez:15 dkg. csokoládé
» 10 dkg Rama
» bevonathoz: 15 dkg étcsokoládé
» 10 dkg Rama 

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki (38x22 cm- es formában), külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.

Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral, és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával.

A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el.

A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.

Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.
Az alsó lapot tegyük vissza a formába, a krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.

Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, vagy tejet is adhatunk hozzá, hogy lazább legyen), és amikor már felolvad, adjuk hozzá a margarint, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Ismét tegyük hűtőbe dermedni!
Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.

Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
Megjegyzés / tipp:

Dermedés után akkor tudjuk szépen vágni, ha vékony pengéjű, éles kést forró vízbe mártunk, és ha kezünk lehetőleg nem remeg hozzá!

Én például nem a zselatinport használom, hanem a zseléfixet. Tökéletesen kemény habot lehet verni. Először a habot a gépben el kezdem felverni, majd ha már nem folyós hozzáadom a zseléfixet - csodás kemény habunk lesz. Vigyázat! Nagyon kevés cukor kell a Hulalába, mert édes!
Amikor az étcsokoládét olvasztom egy evőkanál olajat is szoktam beletenni.
 

Oszd meg a barátaiddal is.   Megosztás a Facebook-on

f25.gif

Tejszínes gesztenyetorta

 

tejszines-gesztenyetorta.jpg 

 

Hozzávalók 6 főre


» tésztához :
» 4 tojás,
» 4 ek. langyos víz,
» 20 dkg cukor
» 13 dkg liszt,
» fél csomag sűtőpor,
» 2 ek. olaj,
» 1.5 ek. kakaó,


» krémhez
» 70 dkg gesztenyemassza,
» 27 dkg margarin,
» 15 dkg cukor,
» izlés szerint rumaroma,
» 1 csomag vaniliás pudingpor,
» 3 dl tej.

 

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztom és a sárgájához hozzá keverem a cukrot, vizet és az olajat majd addig keverem mig habos nem lesz.Ez kb:5 perc.Most adom hozzá a kakaóporos,sütőporos lisztet és alaposan eldolgozom.Lehet bele tenni egy kis rumaromát is.
A tojásfehérjét pici sóval keményre verem,majd előszőr csak egy keveset keverek a tésztához/ezt lehet gyorsan elkeverni/.A maradék habot nagyon óvatosan és nagy mozdulatokkal kell hozzá keverni.hogy ne törjön össze a hab.Egy sütőpapirral kibélelet 26 cm-s torta formába öntöm a masszát és 190-200 fokon kb:28-30 perc alatt megsütöm.Ezután megvárom míg kihül.Addig elkészitem a gesztenyekrémet.

A gesztenyemasszát átpaszirozom és hozzá adom a porcukrot és margarint,krémesre keverem.A pudingport a 3 dl tejben megfözöm,megvárom mig langyos lesz és ekkor keverem a gesztenyés masszához.
Ekkora már kihült a tészta.Az aljáról leveszem a sütőpapirt és vissza teszem a formába.A krémet rákenem egyenletes vastagságba.
A tetejére egy csomag tejszinhabport elkeverek 1.5 dl tejje l/jó keményre/ és a gesztenyés rétegre rákenem.
1 tábla tej vagy étcsokit burgonya hámozóval szép pici szeletekre "hámozom" és ezt a tejszin tetejére rászoróm.Hűtőbe rakom egy kicsit,hogy dermedjen meg.Utána már szeletelhető !

 

 

Oszd meg a barátaiddal is.   Megosztás a Facebook-on

f25.gif

Túrós zserbó

 

 turos-zserbo.jpg

 

Hozzávalók 8 főre


» 50 dkg liszt
» 20 dkg porcukor
» kristálycukor
» 1 mokkáskanál szódabikarbóna
» 2 evőkanál tejföl
» 2 tojás
» kakaópor
» darált dió, vaj és baracklekvár
» 50 dkg túró
» 3 evőkanál búzadara
» 1 citrom reszelt héja
» 1 csomag vaníliás cukor
» tortabevonó

 

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk. 2/3-ába kakaóport szórunk. Zsírozott tepsibe először a kinyújtott sárga lapot helyezzük be. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval.

Rátesszük az egyik barna lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd rásímítjuk a túrókrémet. Ehhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi hozzávalót.

Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje.

A túrókrém tetejére helyezzük a másik barna lapot, amelyet villával picit megszurkálunk. Közepes tűznél sütjük. Ha kihűlt, ét tortabevonóval bevonjuk.

 

Oszd meg a barátaiddal is.   Megosztás a Facebook-on

 

f25.gif

Puncsszelet

 

 puncsszelet.jpg

 

Hozzávalók 4 főre


» A tésztához: 50 dkg liszt
» 1 csomag sütőpor
» 25 dkg rama
» 20 dkg cukor
» 2 tojás sárgája
» 4,5 dl tej
» A krémhez: 10 dkg vaj
» 10 dkg cukor
» 3 evőkanál rum
» 3 evőkanál baracklekvár
» 3 evőkanál kakaópor
» A tetejére: 4 tojásfehérje
» 20 dkg cukor
» 10 dkg étcsoki

 

Elkészítés:

A lisztet és a sütőport a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk.

3 részre osztjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán kb. 30x30 cm-es lapokká nyújtjuk, tepsire fektetjük, és sütőben egyenként kb. 12 percig sütjük.

Ha kihűltek a lapok, az egyiket összetörjük, a maradék tejjel leforrázzuk.

A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd a leforrázott laphoz adjuk.

Egyenletesen az egyik tésztalapra kenjük, majd lefedjük a másikkal.

A tetejére kemény habbá verjük a tojásfehérjét, vízgőzre állítjuk, beleszórjuk a cukrot, és 4-5 percig tovább verjük, majd a tésztára kenjük.

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, a habra csorgatjuk, villával kicsit megcifrázzuk, és hűtőben dermedni hagyjuk. Kockára vágva kínáljuk.

 

Oszd meg a barátaiddal is.   Megosztás a Facebook-on

 

f25.gif

Madártej szelet

 

 madartej-szelet.jpg

 

Hozzávalók 6 főre


» Hozzávalók a tésztához: 8 tojásfehérje
» 6 ek. cukor
» 4 ek. finomliszt
» 4 ek. rétesliszt
» 1 tk. sütőpor


» Krémhez: 8 tojássárgája
» 5 ek. cukor
» 5 ek. finomliszt
» 1 cs. vaniliás cukor
» 4 dl. tej
» 180 g margarin
» 80 g porcukor
» 3 dl habtejszín

 

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, beleszitálom a kétféle lisztet és a sütőport, majd kézi habverővel óvatosan elvegyítem a habbal. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, elegyengetem a masszát, és 8-10 perc alatt nagyon alacsony hőfokon (160 °) megsütöm. A sütőben hagyom pihentetni néhány percig.
A krémhez a tojássárgákat kikeverem a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, és felöntöm a tejjel, majd sűrű krémet főzök. A margarint alaposan kikeverem a porcukorral, majd a kihűlt krémhez adom, és a teljesen kihűlt tészta tetejére simítom. A tejszínt felverem, és végül a krém tetejére egyengetem.

 

 

Oszd meg a barátaiddal is.   Megosztás a Facebook-on

f25.gif

Sportszelet

 

sportszelet.jpg 

 

Hozzávalók 6 főre
» 35 dkg liszt
» 15 dkg porcukor
» 4 dkg vaj
» 1 tojás
» 3 evőkanál kakaó
» 1 kávéskanál szódabikarbóna
» 3 evőkanál tejföl
» töltelékhez:
» 5 dl tej
» 2 csomag vaníliás puding
» 15 dkg vaj
» 15 dkg porcukor
» 1 tortabevonó a tetejére
» 2 evőkanál olaj

 

Elkészítés:

A porcukrot a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, a kakaót, majd a szódabikarbónával elvegyített lisztet, és annyi tejfölt, hogy könnyű tésztát kapjunk. Három részre osztva lapokat sütünk belőle, ezalatt elkészítjük a krémet. A tejben a vaníliás pudingot felfőzzük. Amíg hűl, a vajat a porcukorral habosra keverjük. Amikor a puding már csak langyos, hozzákeverjük a cukros vajat. Az így kapott krémmel megtöltjük a lapokat. A tetejéhez a tortabevonót megolvasztjuk, elkeverjük az olajjal. és a sütemény tetejére simítjuk.

Nagyon finom, egyszerű és mutatós.

 

 

Oszd meg a barátaiddal is.   Megosztás a Facebook-on

f25.gif

Sztracsatella sütés nélkül

 

sztracsatella-sutes-nelkul.jpg 

 

Hozzávalók 6 főre


» 1 l tej
» 2 dl búzadara
» 2 dl cukor
» 2 tojás sárgája
» kb. 30 db puha, cukros tetejű babapiskóta
» 12,5 dkg margarin
» 0,5 dl tejszín
» 1 tábla étcsoki
» 1 ek kakaópor (keserű)
» csipet só

 

Elkészítés:


A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverjük, kihűtjük és habosra keverjük a vajjal. Ezzel készen is van a krém. Ameddig hűl a krémünk, addig a tejszínt kemény habbá verjük, és a fele tábla csokit belereszeljük.
Sütemény összeállítása: kirakunk egy kb. 20X30 cm-es tepsit vagy magasabb szélű edénykét (jénai, kerámia tál) a tejben megforgatott babapiskótával, erre rákenjük a krém felét, majd erre kenjük rá szintén a csokireszelékes tejszín felét is. Ismét egy sor babapiskóta következik, majd a maradék krém és a maradék tejszínhab. A sütemény tetejét megszórjuk vastagon a kakaóporral, és ráreszeljük a maradék étcsokit. Min. 4-5 órára vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen. Ezután kockákra vágva szeletelhetjük és gyorsan elfogy....

 

 

Oszd meg a barátaiddal is.   Megosztás a Facebook-on

f25.gif

Flamingó szelet-

 

flamingo-szelet.jpg 

 

Hozzávalók 4 főre


» 4 evőkanál liszt
» 30 dkg cukor
» 6 tojás
» 2 evőkanál kakaópor
» 1 csomag sütőpor
» margarin
» 25 dkg túró
» 2 csomag vanília ízű pudingpor (főzős)
» kevés csokireszelék
» 1 dl olaj
» tej

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat a cukorral és az olajjal kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Közepes méretű tepsibe öntve, előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót. Amikor a tészta kihűlt, rákenjük a túrókrémet.

A pudingot a cukorral és a tejjel előírás szerint elkészítjük, amikor kissé kihűlt, a túrókrémre simítjuk.

 

 

Oszd meg a barátaiddal is.   Megosztás a Facebook-on

f25.gif